Succesverhaal: Tineke verloor 8 kilo en 3 kledingmaten!

Kleding kopen was met maat 44 niet leuk meer, maar nu geniet ik er weer volop van!

Tineke vond het ’s ochtends lastig om uit bed te komen en ervaarde traplopen als een enorme opgave. Ze miste ook het plezier in activiteiten zoals hiken, waar ze door haar overgewicht alleen nog maar bij zweette. Op een gegeven moment kreeg ze opmerkingen over haar gewicht uit haar omgeving, en dat was voor haar het moment om actie te ondernemen.

Fitter en zelfverzekerder

Het heeft even geduurd voordat ze iets vond wat voor haar werkte: “Ik heb de sportschool geprobeerd en verschillende diëten, maar niets hielp. Toen ben ik gaan Googlen en kwam ik bij Figuura terecht. Wat ben ik blij dat ik het een kans heb gegeven, want het resultaat is geweldig!” Tineke begon bij Figuura met een gewicht van 76,6 kilo en weegt nu 68,8 kilo. Ze is bijna 8 kilo kwijt! Tineke: “Ik voel me fitter, kom makkelijker uit bed, mijn conditie is verbeterd, traplopen gaat nu veel makkelijker, en ik zweet minder tijdens het hiken. Ik geniet er weer van.”

Methodes

Tineke volgt twee keer per week een programma bij Figuura dat bestaat uit 25 minuten in de infraroodtunnel om haar metabolisme en doorbloeding te stimuleren, gevolgd door 20 minuten op maat gemaakte oefeningen in de warmtecabine. De infraroodwarmte in de cabine versnelt het verbrandingsproces, wat zorgt voor maximale resultaten met minimale inspanning. “Ik merk dat ik steeds leniger word, net als vroeger. Ik begin me weer mezelf te voelen.”

Weer normaal eten

Bij Figuura heeft Tineke geleerd om weer normaal te eten. “Ik sloeg vaak het ontbijt over of at iets snels zoals bananen. Nu eet ik ’s ochtends weer een boterham en tussen de middag twee, waardoor ik me verzadigd voel. ’s Avonds verving ik snacks in bed door een schaaltje kwark met fruit of muesli aan tafel. Als ik een terugval heb, meld ik dat bij de dames van Figuura, die me dan ondersteunen met advies en striktere begeleiding. Dat werkt erg goed voor mij.”

Kleding kopen is weer leuk

“Kleding kopen was met maat 44 niet leuk meer, maar nu ik maat 38/40 draag, geniet ik er weer volop van. Het voelt geweldig om complimentjes te krijgen, vooral van mijn kinderen. Mijn dochter zei onlangs: ‘Oh mam, wat heb je mooie dunne benen gekregen.’ Dat doet me echt goed.”

Minder snel moe

Tineke werkt met kinderen en fietst vaak met een bakfiets naar verschillende scholen, wat veel energie en concentratie vraagt. Vroeger moest ze na twee dagen werken echt bijkomen, maar nu is ze minder snel moe en kan ze op haar vrije dagen weer leuke dingen ondernemen.

Klachtenvrij

Een onverwacht voordeel van de infraroodtunnel en de oefeningen is dat ze nu ook minder lichamelijke klachten ervaart. Tineke: “Ik had jarenlang nek- en halsklachten waarvoor ik bij de fysio liep, maar sinds ik bij Figuura sport, heb ik nergens meer last van.”

Doelen bijstellen volhouden

Aanvankelijk hoopte Tineke vijf kilo af te vallen, maar ze is inmiddels over dat doel heen. “Het gaat zo goed dat ik mijn doelen heb aangepast; ik wil nu 16 kilo afvallen en zit al op de helft. Ik heb gehoord dat veel mensen, zelfs nadat ze hun doelen hebben bereikt, nog steeds bij Figuura blijven sporten omdat ze het zo fijn vinden. Dat ben ik ook van plan, als onderhoud en als een stok achter de deur. Ik ben enorm blij dat ik eindelijk iets heb gevonden dat voor mij werkt, en dat laat ik niet meer los!”

Gratis en vrijblijvende figuuranalyse

Net als Rowan ook vele kledingmaten en kilo’s verliezen? Vraag geheel gratis een vrijblijvende figuuranalyse aan!